26 juni 2011


Hundar är roliga. Hemma sover dom aldrig i sängen (utom Loffe som ibland smyger upp till husse), Duro sover inte ens i sovrummet utan har sin plats i köket. Men är man på hotell eller i stugan i Dalarna så är det sängen som gäller! Det första dom gör är att hoppa upp i sängarna, så det vill till att man har en hundfilt att lägga under.

Åter på på motorvägar i Tyskland mot Schweiz. Finns det något värre egentligen? En väldans fart, många bilar, plötsliga inbromsningar, ibland stillastående och ibland fri fart. Mina ömtåliga franska nerver får sig helt klart en törn. Inte mycket att se på heller, vägarna kantas av träd eller ljudvallar.
Vi åkte just förbi en vindkraftsvinge på en långtradare. Jösses så långa dom är på marknivå, svårt att
föreställa sig när man ser dom monterade på sina stolpar.

Perfekt åkväder är det i alla fall. Molnigt med enstaka skurar. Har vi tur varar vädret hela vägen. Skönt för hundarna oxå. En liten avstickare på en rastplats Kirchheim där vi tog en promenad med hundarna o sprang på ett läckert museum med café, där blev det en fika paus.
Fikapaus i Kirchheim

Vägarbeten överallt så det blev milslånga köer som kröp fram. 


En lite rolig grej är smilisarna som står vid vägkanten. Dom blir gladare o gladare ju närmare slutet på vägarbetet man kommer. Hann tyvärr inte med den första smilisen som var riktigt sur, men dom andra kan ses här. Kanske inte de bästa bilderna men man fick vara snabb som attan o hänga ut genom fönstret.
Vi tröttnade på köerna o vek av på en annan motorväg och hamnade därmed i en liten stad vid namn Wursburg. Här hittade vi ett fint litet gasthaus; Gastzugang-Gruner-Krantz. Billigare än det förra o kanonmat. Hasse beställde en macka som visade sig vara bautastor. Mannen som jobbar här skämde bort hundarna med korv, gissa han blev poppis.
Äntligen fast mark under fötterna, firades med en öl på gasthauset

Vargarna får sin mat i det fria

Torget i Wurzburg

Rådhusplatsen


1 kommentar:

  1. Vilket äventyr ni har påbörjat, hundarna verkar trivas bra och får man korv att smaska på så går det ju ännu bättre. Inger

    SvaraRadera

Tack för din kommentar, det är alltid roligt att få