26 juni 2011

På väg!

Upp i ottan, oj så segt det var. Det blev en go frukost och en runda med vovvarna innan vi tog plats i vrålåket och vände nosen mot söder.
Det märks väldigt att det är tidigt på midsommardagen. De flesta, i alla fall många ligger nog hemma och vårdar sin panna idag. I stort sett bilfritt hela vägen genom gamla Svedala till Helsingborg där vi bordade första färjan över till Helsingör. Genom Danmark med vindens hastighet och ombord på nästa färja i Rödby och 45 minuter senare strandade vi i Puttgarden.
Hundarna tyckte det var spännande med färjan. Svansen i topp och viftandes. Så mycket människor och många andra hundar att hälsa på.
Äntligen har Duro lärt sig att koppla av i bilen. Förra resan ner till Portugal stod han med nosen mellan framsätena och snackade mest hela tiden. Det var så mycket att se på vägen, och han diskuterade vilt med oss om det han såg. Nu ligger han i baksätet och slumrar så sött långa stunder i taget.

Natten tillbringas i en by vid namn Scharmbeck utanför Hamburg. Sååå gulligt ställe. Inte stort men här finns två hotell/gasthause, fler restauranger och så himla fina hus. Vi tog in på Gasthaus Kruse. 
Broschyr på Gasthaus Kruse
Ett mycket charmigt och mysigt ställe. Inte helt billigt men vad gör man efter att ha kört 90 mil o är tämligen trött, och dessutom har två uttråkade jyckar. 75€ för oss och 5€ extra per hund för extra städning av hundhår. Fast dom flesta ställen vi bott på tar inget extra för hundarna, men det är klart, med heltäckande mattor i hela hotellet så....

En suverän middag på gasthauset, en ordentlig promenad med hundarna och nu; God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, det är alltid roligt att få