11 juli 2011

2 varv i varje rondell / Mandag

Ater ut pa vagarna. Vi bestamde oss for att kika pa en av byarna dar ett av husen vi ska titta pa ska finnas. Det var en fin lite storre by dar det mesta fanns. Nar vi skulle fortsatta till Pedrogao Grande knappade vi in riktningen i kartprogrammet och det valde vag at oss.
Josses vilken vag det blev. Over stock och sten och vi motte oss sjalva i varenda kurva. Klart spannande. Det blev en liten avstickare in i en by dar en skylt visade pa en sevardhet. Vi akte genom byn, vagen bar uppat och uppat. Till slut kom vi till Ambientes do Ar, en massa minikvarnar som lag langs tt underjordisk vattendrag som kom upp till ytan ibland. ”Vagarna” upp langs berget mellan kvarnarna var inte mer an 30 cm, sa har far man inte vara bred om baken. Men a andra sidan ar nog inte risken stor att baken blir bred nar man klattrar i bergen har.

Kvarnar pa rad

Kvarnarna fortsatte ner i dalen med spangar for oss turister
Smavagarna fortsatte genom sma byar, och som det sig bor fanns rondeller nastan i varenda en. Med alla kostigar som brer ut sig fran rondellerna blev det minst 2 varv i varje innan vi lyckades orientera oss ratt.
Efter flera timmar pa smavagarna kom vi sa fram till malet, Pedrogao Grande (grande=stora). Har hade vi tankt overnatta, men inte! Inga hotell har inte utan vi fick fara till Pedrogao Pequeno (=lilla) dar det fanns tva hotell, ett lyx och ett mindre dar vi tog in. Antar att det ar riktig lagsasong for trots att dom inte tar emot hundar sa var vi valkomna pa bada. Eller sa beror det pa krisen kanske. Lite lustigt ar att hotellet ar stangt pa Mandagar sa vi har fatt nycklar och skoter oss sjalva. Tragiskt nog finns har inte internet, dom har inte ens dator pa hotellet, sa det blir att leta upp en hotspot nagonstans.

Pedrogao Pequeno ar en fin liten by som inte ar storre an att den far plats i handen men har finns anda 2 kladbutiker, bank, 2 hotell, aventyrsforetag, fotobutik, en liten typ lanthandel, en butik med tusentals Maria/Jesus-statyetter och 2 cafeer. Folk fikar mycket i detta land. Jag har sa svart att forsta att det kan bara sig med det kundunderlag som ar. Tror att det finns 2 kyrkor ocksa, vi kan hora en vanlig klockringning och ett slags klockspel varje halvtimme, aven pa natten. Men det gick bra att sova anda.

Mellan dessa tva byar finns en jattestor damm och dar finns en jattefin restaurang dar middag intogs. Jag ar i himmelen; fisk pa menyn varje dag. Sa gott. Vi at en varsin fantastisk fiskratt, sallad, en flaska vin, efterratt, kaffe och cappuchino, allt detta for 270:-. Man blir klart bortskamd, det blir hart att ga pa restaurang hemma efter detta.

Man ser restaurangen langst till hoger

Det ar runt Pedrogao G + P vi ska titta pa de flesta hus. Det ar otroligt fint har och i Pequeno skulle vi klart kunna bo. Pa kvallsrundan gick vi runt har och sag flera underbara stallen, men om just dom ar till salu vet vi annu inte.

Det ar problem att ladda upp bilder sa fler far komma senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, det är alltid roligt att få