6 juli 2011

Vilken middag!

Stoppmatta! Vi gick till en liten restaurang som serverade den mest fantastiska middag under denna resa. Vi satte oss och agaren kom forst in med brod, ost, oliver och sardinpaté, sen kom friterad fisk av nagot slag, efter det en stor sallad, sedan huvudratten; grillad maktill med ris, efterratten bestod av nagon slags karamelliserad vaniljkram och sedan cappuchino / espresso, till allt detta serverades en flaska vitt vin och till kaffet kom det portvin. Allt detta for totalt 580:-!!

Idag har vi tittat pa forsta huset. Det ar flera ar sedan nagon bodde i det, da agarna flyttat tillbaka till Tyskland. Det var valdigt igenvaxt sa det var inte mycket att foreviga. Huset var tillbyggt pa ett ganska mystiskt vis och dom som agt det har byggt ”med tummen mitt i handen” men det hade anda sin charm och potensial.
Vi ska se vad det blir efter nasta vecka da vi ska se pa fler.

Dagens lektioner var klart svettiga (for svettiga). Idag hade froken Joana okat tempot och pratar mest portugisiska. Till i morgon har vi fatt i laxa att lara oss 5 kladesplagg, 2 oregelbundna verb med allt vad det innebar samt rakna fran 11 till 20. Med tanke pa att vi varit ute pa aventyr sa blir det val till att spendera nattten till att ova in uppgifterna.

Och GRATTIS pa fodelsedagen Hakan E! Vi far fira dig nar vi kommit hem. Kram fran oss!

Skolan och varan klasskompis fran gamla Svedala; Ulla

Bra idé, hadenefter kommer vart hem vara uppmarkt med lappar vad allt heter pa portugusiska.

Boa noite! som man sager i portugal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, det är alltid roligt att få