15 juli 2011

Vi har blivit med hus

I morse packade vi ihop oss och for till Tomar for att kolla pa ett av husen en gang till.
Ett stalle som har tva vaningar varav ena vaningen bestar av ett kok, toa med dusch och 2 rum, perfekt att ha som B&B eller till nara och kara pa besok.
Andra vaningen har ett forberett kok, toa med bad och 4 rum. Forutom detta finns en slags patio, inglasad veranda och stort garage. Till hela harligheten hor 0,7 ha mark, perfekt for att ha en asna eller tva, lite hons och vad det nu kan bli. Stallet ligger bara 5-10 minuter fran Tomar, gangavstand om man vill kalasa lite i stan.

Efter att vi kollat en gang till och sagt; ”Ja detta vill vi ha” for vi tillbaka till maklarens kontor och gick igenom detaljer. Hon drog ivag oss till skattekontoret for att fixa skatteregistreringsnummer till oss, sa nu har vi ett varsitt. Vidare till en advokat som behovs for allt pappersarbete som behovs i detta byrakratiska land. Det ska vara stamplar, besok hos olika myndigheter registreringar har och registreringar dar. Som tur ar kan man ge advokaten fullmakt att skota allt det dar sa pa mandag ska vi ivag till ytterligare ett stalle och registrera att han far skota affaren at oss. Sa ska vi till banken och skaffa portugisiskt bankkonto. A hej och ha vad det ar mycket runt ett huskop har, inte alls som hemma.
Det blev sa mycket och sa rorigt i vara skallar sa vi glomde ta foton. Det blir sa ibland nar man blir lite till sig :-) For den som ar nyfiken sa finns lite bilder pa maklarens site http://www.chavetejo.com/cardelas514808.htm

Loffes favoritsyssla. Han kastar sig pa rygg och ska bli dragen, det kliar nog gott pa ryggen. Gissa att folk stannar och skrattar da de ser tilltaget. 

Efter allt stahej tog vi en promenad i stadens park med hundarna sa de fick rora lite pa sig. Lite mat pa detta sen tillbaka till hotellet och skriva till de maklare vi varit i kontakt med och tacka nej till resten av objekten. 

Innan vi for fran Pedrogao Pequeno besokte vi en bilverkstad och  fick vi nytt las till bilen. Hurra! Antligen kan vi lasa den. 

Kanalen med sma vattenfall som gar genom parken och staden i Tomar, en stad val vard ett besok

Liten andfamilj vid ett av vattenfallen. Vi trodde andungarna skulle aka med vattnet ner i fallet men dom klarade sig sa fint och stannade pa ratt niva

En av ingangarna till parken

Har serveras inga pytteportioner minsann. Har inte orkat ata upp allt en enda gang;

Har i Tomar finns det "PFI", typ portugisiska for invandrare, och gratis ar det ocksa. Sa nar vi val ar pa plats kan vara studier fortsatta.

2 kommentarer:

  1. Va kul! Grattis! Himla kul att man får följa med på resan så här! Ha det gott! Kram Åsa

    SvaraRadera
  2. Grattis till det nya huset, hoppas att allt löper funktionsfritt med alla papper mm inger

    SvaraRadera

Tack för din kommentar, det är alltid roligt att få