7 juli 2011

Grismage till lunch

Lunchen i dag var en liten utmaning. Jag hade att valja mellan att fa ett fiskhuvud med sjalva fisken i mun ( typ julgris med apple i mun) serverad pa fat eller en genuin portugisisk ratt med grismage. Ok, kan val testa den senare tankte jag. In kom ett fat med vita bonor och nagot som sag ut som frotté-bitar i sas tillsammans med ris. Smakade gjorde jag i alla fall och det var som att ata slemmigt kycklingskinn. Inget for mig! Det fick bli bonor och ris, resten fick dom tillbaka. Hua, forsta och sista gangen, men hundarna gillade det.

Grismage med bonor. Hua!

Det har gatt upp ett ljus for oss. Vi vistas faktiskt i ett varldsarv. Sjalva centrum av Porto ar med pa UNESCOS lista. Dom forsoker sakta men sakert restaurera statsdelen, men oj, det ar mycket kvar. Det forklarar en del att den ar sa himla sliten.

Vi hoppade over aktiviteterna med skolan idag for att hinna med att plugga in fler oregelbundna verb infor sista skoldagen. Vi har kopt en bok for barn mellan 3 och 6 ar som pa ett mycket pedagogiskt satt forklarar spraket. Sa en dag kanske vi kan lara oss :-)

Var fina larobok

Undrar om vi klarar nivan?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, det är alltid roligt att få