21 juli 2011

Paris, hej och ha

Vagen gar vidare mot Belgien pa mestadels regniga vagar. Att hitta ratt motorvag genom Paris ar ingen barnlek. Helt plotsligt sa forsvinner vagnumret man navigerar efter och nya dyker upp. Det blev nagra vandor fram och tillbaka innan vi kom ratt. Nar jag zoomade in karta max pa datorn visade det sig att det var 8 motorvagar precis intill varandra, nar man var utzoomad lag de pa varandra sa det var lite pyssel. Vi kom pa att bilar med B sakert var pa vag hem till Belgien sa vi tog sikte pa sadana ocksa.
Efter mycket om och men och bilkoer kom vi antligen ut ur Paris. Den stan kommer vi undvika nasta gang.

Betalstation pa fransk motorvag, inte helt billigt att ta sig fram snabbt har
Vi stannade pa en rastplats och till Loffes gladje fanns dar massor med kaninhal. Hade vi inte haft koppel pa, hade han begivit sig in i underjorden pa jakt efter goa kaniner. Han var verkligen i sitt esse.
Man maste saga att det ar enormt fina och valordnade rastplatser i Frankrike. Det finns tva sorter, den ena med bord, toaletter och hyfsat stora naturomraden sa men kan rasta hundarna. Den andra sorten har bensin, restauranger och butiker och stora omraden dar man kan bade rasta hundar och stracka pa benen.

Duro haller koll att vi kor ratt
Overnattningen blir denna gang i Lille. Innan vi eteblerade oss i rummet for vi till ett kopcenter for att inhandla lite foda och godis till vovvarna. Det var ett vansinnigt(!) stort centra. Matbutiken tycktes aldrig ta slut, tank ICA-maxi ganger 4, i hogtalarna fullkomligen skrek dom ut reklammeddelanden, folk overallt och varor i langa rader. Helt hysteriskt med mina matt matt. Har i Frankrike tar dom i lite val mycket da det galler affarscentra, inte undra pa att man inte ens kan hitta bensin pa landsbygden. Tacka vet jag mindre affarer.

Uppdukat med plockmat och lite champagne pa hotellet. Champangen for att fira  huset och att vi hittade ut ur Paris

Loffe i ny sovstallning, gissa vad som ar upp eller ner



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, det är alltid roligt att få