3 juli 2011

Framme!

Hurra! Lyckades hitta drivrutin till GPS-pucken sa nu kan vi hitta fram utan problem. Sager bara tack och lov for att Kjell & Company har drivrutiner till sina produkter pa natet.

Ater pa vagen. Dagen borjar med lite molnighet och humanare temperatur.
Langre in i Spanien blir det mer frodigt och ett landskap som ibalnd lite paminner om vart. Har kryllar det av vinodlingar och bodegor, pa ett stalle odlade dom till och med vinstockar pa taket.

Lite Spanien

Pa hustaket bakom vinstockarna ser man hur dom aven odlar pa taket

Spanien, den roda jordens land

Tallar i Spanien, runda som bollar

Nu har vi passerat hela Spanien fran ost till vast, i stort sett landsbygd hela vagen. Man tycker att man skulle sett djur langs vagen men det enda vi sett ar tre flockar med far och nagra hastar. Daremot desto fler overgivna forfallna ladugardar. Antar att det inte lonar sig med djurhallning har heller trots enorma arealer med sades- och majsfalt.

13.30 passerade vi gransen till Portugal, bara 23 mil kvar till malet, Porto.

Antligen gransen till Portugal

Har andrar sig landskapet markant, fran platt mark till ett boljande gronare landskap. Har satsar (eller satsade innan krisen, vet inte om det pagar eller om det stannat av) dom tydligen pa infrastrukturen, vagarbeten stup i kvarten. Nastan i klass med Tyskland men med betydligt glesare trafik.
Har och dar syns spar efter skogsbrander, det ar bra torrt i markerna.

Gles trafik
Duro han star med huvudet mellan vara saten och inspekterar sitt blivande hemland med tungan ute och dreglar pa mig. Har fullt sja att halla undan dator och kamera fran dreglet. Varmt! Loffe sitter i sin coola resesang och inspekterar omgivningarna. Han ar pa lite daligt humor av allt stillasittande. Vi har forsokt beratta att det strax blir battre men han vill inte riktigt lyssna pa det orat.
Loffe ar sa kar i sin husse sa jag kan inte ta honom pa promenad langre, husse maste folja med.

Vid fem-tiden ar vi sa framme i Porto. Antligen! Leta reda pa hotellet gick som smort o vi har tur, har finns garage som lases pa natterna. In med packning o ner pa stan for en liten matbit.

Vi tog en promenad ner till Duro-floden, ett maste da man har en hund som heter Duro. Nasta vecka ska vi traffa en husagare som ocksa heter Duro. Lite skoj.
Pa vagen tillbaka till hotellet gick vi uppfor varldens backe, en gammal antik vag dar stadens avlopp en gang gick under stenplattorna som vagen bestod av. Tror inte vi kommer ga den vagen fler ganger aven om det behovs for gum-flasket.

Pojkarna vid Duro-floden

Backen fran Duro-floden upp till Porto. Oj oj den var svettig

Ett hus vid backen, inte mer an 1,5m brett, undrar vem som far plats dar?
Under denna tripp har vi nog stott pa alla mojliga och omojliga satt att spola toaletter. Har pa hotellet ska man vrida pa en ratt, andra stallen har bestatt av trycka pa en knapp pa vagg eller stol, dra i spakar, det har spolat da man laser upp toaletten, ibland da man reser sig, s.k. handsfree – man for handen over ett ”oga” pa vaggen. Undrar vad det blir harnast, spannande.

I morgon blir det till att skaffa telefonkort och ta kontakt med Jackie som jag traffade i Prag pa djurskyddskonferens. Vi ska bl.a aka till ett hundhagn utanfor Porto med henne. Och sa ska vi leta reda pa skolan vi ska ga i.

Koskyltarna ser for roliga ut.. Oron eller horn?

Olivodlingar i langa banor











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, det är alltid roligt att få