5 juli 2011

Mer hjarngympa och hundar pa vift

Nar vi var nere och at frukost kom hundarna trippande in i matsalen. Det visade sig att Hasse last dorrlaset men inte stangt dorren ordentligt. Sa forsigkomna som de sma liven ar tog dom sig en promenad runt hotellet och letade reda pa oss. Tur att vi var kvar, hade det hant efter att vi begivit oss till skolan hade det nog blivit kalabalik pa hotellet. Speciellt som Duro inte ar sa fortjust i alla framlingar. Men slutet gott allting gott.

Skolpojkan Hasse pa vag till lektion
Efter frukosten blev det mer geniknolsgnuggning. Det snurrar lite latt av alla regler och undantag i grammatiken. Undrar om man nagonsin lyckas lara sig spraket.
Till i morgon har vi fatt i laxa att forsoka banka in 5 kladesplagg pa portugisiska. Dessutom ska vi lara oss klockan, vilket ar hur komplicerat som helst. Dom sager inte 20 i 8 som vi utan 8 minus 20. Det satter griller i huvet kan jag lova. Det kanske inte later sa komplicerat men det ar det.

Var froken Joana
Efter lektionerna blev det sightseen genom stan till Palácio da Bolsa. Tyvarr fick man inte fota darinne. Byggnaden anvandes forr av alla vinproducenter dar man kom overens om priserna samt skotte allt med att kopa / salja vin. Hasse gick rundturen darinne och enligt honom ar det en magnifik byggnad, mycket pakostad. Jag vantade utanfor med hundarna och passade pa att borsta dom. Speciellt Duro faller hur mycket som helst hela tiden.

Palácio da Bolsa
I morgon efter skolan ska vi titta pa vart forsta hus. Det ar ett par tyskar som flyttat tillbaka till Tyskland och i gar fick vi mail om att dom ar beradda pa skambud. http://www.pureportugal.co.uk/listman/listings/l0499.html for den som ar nyfiken.

Trakig GB-glass overallt

"Var" park dar stans alla gubbar tycks traffas varje eftermiddag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, det är alltid roligt att få