20 juli 2011

Helande vatten


Sa har vi varit i den heliga staden Lourdes. Jisses vad folk dar var, inte helt latt att ta sig fram med bil och dessutom hitta en parkering. Staden har 5 miljoner besokare om aret och det kandes som dom flesta var dar idag. Efter en del snurrande hittade vi till slut en parkering och kunde borja var vandring till den stora katedralen. 



Vi var radda att aldrig hitta tillbaka till bilen sa det gallde att ta ut riktmarken och halla koll pa hur vi gick.
Hundarna fick inte folja med in pa katedralomradet sa jag vantade utanfor med dom. Vi satt och tittade pa folket som vallfardat hit fran hela varlden for att bli helade. Massor med handikappade manniskor och istallet for cykelbanor fanns rullstolsbanor i stan och pa vagen ner till katedralen. Folk kom med sina dunkar och flaskor som de fyllt med helande vatten, en man hade lastat en rullstol full med dunkar.

Tappstallet for helande vatten

Har fyller dom sina dunkar och flaskor. Tron kan forsatta berg...

Rullstolsbanorna pa gatorna, och manga var dom
 Jag satt och vantade med hundarna, dom satt helt lugnt vid mina fotter. Plotsligt borjade Loffe vadra och bli lite ivrig. Och mycket riktigt, dar i folkmassan fanns husse. Tank att han lyckades kanna doften av Hasse bland alla dessa manniskor langt innan han syntes.
Med sig hade Hasse en mugg helande vatten till mig, sa i morgon kommer jag inte ha ont i knana mer. Jag gick ner till tappstallet och hamtade en mugg vatten till hundarna sa i morgon hoppas vi att Duros tumor i munnen ar borta.

Butikerna lag pa rad staden igenom och alla salde dom avbilder av madonnan.
 Vi lyckades hitta tillbaka till bilen och resan kan fortsatta. Nu blir det betalmotorvag ett tag framover. Motorvagarna var betydligt skonare i Spanien och Portugal, dar var det inte lika mycket trafik. Ar inte sa valdigt fortjust i hoga hastigheter och annu jobbigare kanns det nar det ar mycket trafik. Bavar for Tyskland om vi nu inte hoppar over det landet och tar oss vidare via Danmark.

I natt blir det logi i Limoges, har hittade vi till slut ett s.k ladhotell efter en hel del snurrande i stan. Ett riktigt bra sadant med dusch pa rummet och restaurang i bottenvaningen.
Sista biten hit startade regnet, inte helt angenamt att kora i och hundarna tycker inte speciellt mycket om det. Men anda ganska skont som omvaxling till all sol varme, det blir bra jobbigt att sitta i bilen nar solen steker hela tiden..

Regn    

1 kommentar:

Tack för din kommentar, det är alltid roligt att få