22 juli 2011

Efter en enkel frukost gav vi oss ut pa vagen igen och dagen borjade med regn.
In i Belgien kom vi utan att marka det. Helt plotsligt var det en vagskylt vid motorvagen dar det stod Belgien. Vi stannade bara till en gang for att fa prisuppgifter till vart lilla hamburgerindex. Utmed hela motorvagen fanns kor och hastar vilka hundarna fick spader pa. Dom har skallt, gnallt och gnisslat genom hela Belgien.
Ju langre norrut verkar det vara fler djur som far vara utomhus. I Portugal och Spanien sag man inte manga djur, i Frankrike lite fler och i Belgien och Holland fanns djur pa nastan varje aker.

Nagra av de djur som blev utskallda
Och helt plotsligt var vi i Holland! Man marker inte att man kor over granserna.
Har ar platt sa platt och blasigt. Tidvis visade gps:en att vi var 8m under havet. Kanns ganska markligt. Aven har finns massor med djur pa falten och hundarna har fullt jobb att larma om dom, vi haller nastan pa att bli dova, i alla fall lomhorda.
Vi for ut pa Atlantvallen, en gigantisk vall som stanger ute Atlanten. Den byggdes for att sanka vattennivan i Holland och vinna mer mark. Inte kul for hollandarna om den globala varmeboljan fortsatter, men med tanke pa att det bara ar 14° och svinkallt ar kanske inte risken sa stor an. Vi stannade vid en av rastplatserna och sag oss omkring, det blaste sa det knappt gick att oppna bildorren. Otroligt nog finns dar en fast camping, inte det stalle vi skulle valja precis.


Atlantvallen

Pojkarna betrader den hogsta punkten pa vallen

Nagra av de stenar som anvands for att bygga vallen

Hamnbassang mitt pa vallen

Langt dar borta ser man sodra delen av Holland
I Harlingen blir det overnattning, men forst lite rundturer och titta pa de fina sma husen och kanalerna. Hotellet vi bor pa har antagligen varit ett hamnmagasin en gang i tiden. Trappen upp till andra vaningen som vi bor pa stupar brant med smala hoga trappsteg, en typisk magasinstrappa. Inget for aldre manniskor precis, eller for de med taskig kondition. Tur att vi tranat i alla uppforsbackar i Portugal.
Har finns gott om folk som ar ute med sina hundar, Duro och Loffe har fullt sja att skalla ut samtliga. Holland ar det mest hundvänliga och hundvanliga av de lander vi besokt hitintills, inga problem att ta med sina fyrfotade vanner in pa restauranger och dylikt.  


Kanal langs huvudgatan

Mansbreda grander hittar man lite har och dar

Kanalen utanfor vart hotell

Batar, batar och ater batar



Vart hotell

Lacker husbat, vill ha....

Ett vingligt hus

Trappen ner fran vart rum, det galler att satta fotterna ratt

Det finns gott om rullande CV2:or har. En pik till Hasse om att min aldrig blir lagad


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, det är alltid roligt att få