19 juli 2011

Grattis Hasse!


Idag fyller Hasse 54 ar, nu ar det bara ett ar kvar till den efterlangtade pensionen och planerna pa att flytta till Portugal blir pa allvar.

Hasses fodelsedagsefterratt


Vinet pa kylning infor skalen. Gillar vinkylaren, klart annorlunda

Efter en ordentlig frukost pa det fina hotellet bar det av igen. Vagen gar denna gang mer norrut i Spanien pa var vag mot Lourdes i Frankrike. I dag ar det betydligt svalare, 13° och molnigt med tidvis regn. Ganska skont faktiskt. Vi tog vagen om Pamplona dar vi forsokt hitta en McDonald. Att hitta en sadan har nere i Europa ar inte latt, dom star inte som spon i backen som i gamla Svedala. Det blev atskilliga varv i Pamplona innan vi till slut fann en.
Varfor vill vi ha tag pa en McDonald undrar da sakert ni. Vi har tankt gora vart eget lilla BigMac-index. Lite kul att se skillnaden mellan landerna. The Economist gor ett index varje ar eftersom BigMac ser exakt likadan ut over hela varlden och anvands som en indikator hur dyrt det ar att leva i landet.
Vi gor en egen flik/sida med vart eget lilla index som vi kommer fylla pa vart efter vi far genom landerna.

Ett kedjehusomrade i Spanien vid finhotellet, pengarna tog tydligen slut pa nasta del av omradet sa dar ligger ett alldeles ensamt kedjehus. Maste kannas ensamt och bo dar

Det syns kanske inte sa bra men molnen hanger tunga over bergen, det ar bara en liten del av berget som syns.


Det blev en genvag mot Lourdes for vi ville slippa San Sebastian (vi var dar for 2 ar sedan, det var valdigt fint men ack sa snorkigt) och fa nagra mil kortare vag. Men det var en vag over bergen i kringelikrok. Dar gar en pilgrimsled har och vi motte manga vandrare och cyklister med packning pa ryggen. Har man inget att gora pa semestern kan man alltid vandra har. Mycket vackert och manga uppforsbackar. Pilgrimsleden borjar i Trondheim, gar ner till Lourdes som raststalle och vidare till Santiago de Compostella. Ingen liten bit det.

En liten bit in i Frankrike ”sprang” vi pa ett jattefint litet hotell. Utanfor rummet har vi tillgang till en hel altan till hundarnas fortjusning. Inte sa skoj att sitta pa ett rum, mycket roligare att titta ut.
Dom far ju inte folja med ner till frukostrummen pa hotellen sa da satter vi pa TV:n som sallskap och ljudbarriar, de ar da tysta nar hotellgasterna gar i korridorerna.
En juvlig kalasmiddag, promenad med vovvar och sen i sang sa vi orkar med morgondagen.

Hotellet for natten. Till hoger syns var altan som hor till rummet. Helt OK

Den har idén gillar jag, ett rakneverk som talar om nar det slar om till gront / rott. Nagot for vara stressade vagar.

Antligen har jag fatt fota ett solrosfalt. Visst ser dom snalla ut

Duro o Loffe har fatt syn pa nagot

Det var visst kossor dar borrta



2 kommentarer:

  1. Välkommna till baks till Sweden, hur länge blir ni kvar här? Inger

    SvaraRadera
  2. Tack tack. Vi har tankt halsa pa fadern min pa vagen tillbaka sa det lar ta i alla fall fem dar till. Det ska bli ganska skont att fa sova pa egen kudde.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar, det är alltid roligt att få