13 juli 2011

Nya hus och nya fantasier.

Hasse koper nastan varje hus vi tittar pa. Men det ar tva som ligger bra till. Det ena ligger strax utanfor Tomar och har tva lagenheter varav den ena skulle passa perfekt till B&B, dar ar 8000kvm land men just inga uthus. Till huset Det andra ar ett stort hus med lite mindre mark men med fler uthus och en fantastisk tomt med oliv, -apelsin, -persiko,- plommon,- och korsbarstrad. Det ar ett aldre rart par som saljer och dom har 3 hundar som sitter i hagn. Maklaren sa att dom foljde med pa kopet men vet inte om hon skamtade. Om nu inte det var fallet har vi borjat grunna pa hur vi skulle kunna ta hand om dem. Det skar i hjartat att se dem, speciellt den ena som var kedjad i en hundgard och totalt apatisk. Vi far se hur historien slutar. Till huset

Val tillbaka vid hotellet tog vi en promenad med hundarna. Och inte vilken promenad som helst. Vi gick 1,7 km till Ponte Filipina, en bro over floden som ligger langst ner i en ravin, minst 400m ner. Vagen dit gar i serpentiner och stupar brant hela tiden, och ar helt belagd med kullersten. Klart jobbigt att ga nerfor och annu varre att ga uppfor. Hasse fuskade och gav upp nar det var 100m kvar, han och hundarna stannade vid sista vilobanken medan jag gick anda ner till bron. Man kan ju inte ge upp nar malet ar sa nara. Men han kommer att fa hora det i framtiden :-) Denna vag var huvudvagen mellan P. Grande och P. Pequeno forr i tiden och byggdes under romarmtiden. Vilket fantastiskt arbete med alla dessa gatstenar och stenmurar, ibland 8m hoga.

Vagen ner, jobbigt men inte saa jobbigt

Kullersten sa langt ogat kan na

Mer kurvig vag, bedovande vackert

Bron Ponte Filipina som var malet

Bild over ravinen, randen hogst upp ar motorvagsbron mellan topparna

Bild over floden da jag star pa bron


Har sitter Hasse och vovvarna och vantar pa mig ochh pustar 100 m innan slutet 

Med hur mycket mjolksyra som helst i banen och flaset pa hogsta volym, t.o.m hundarna var tagna av uppforsbacken, gick vi tillbaka till hotellet och lamnade hundarna att vila medan vi gick ner till vart lilla café for en liten nattavickning.
Igar borjade en aldre man prata med oss pa portugisiska och han kom aven i kvall och vi konverserade pa sa gott det gick. Och vi lyckades forsta varandra riktigt bra. En riktigt gullig gubbe ar det.
Nar vi kommer till cafét ar dar folktomt och nar vi ar redo att krypa till kojs sa kommer byfolket dit. Forstar inte riktigt deras dygnsrytm an.

Vart 4:e ar ar det festival i Tomar dar dom klar hela stan i pappersblommor. Vi var inte med denna gang men nasta sa ska vi vara med.

Vacker kvall pa gatan bakom vart hotell

Até amanhã

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, det är alltid roligt att få