4 juli 2011

Forsta skoldagen

Dagen borjade med en presentation av skolan och vi elever presenterade oss sa ordentligt sa. Det finns en till elev fran Sverige som har gatt har forut. Hon tipsade om en portugisisk tjej som bor i Sverige halva aret och halva aret i Portugal dar hon haller kurser. Perfekt den dag vi blir invandrare, da kan vi fortsatta forkovra oss.
Skolan anordnar olika aktiviteter tva dagar i veckan for oss elever. Det ar olika rundturer, aka pa floden, besoka palats, besoka vinkallare m.m. Vi far se vad vi valjer, det beror lite pa vad hundarna kan folja med pa. Vi vill inte lamna dom mer an nodvandigt pa hotellet.

Vi var sju stycken som samlades for en genomgang av kunskaperna. Hasse och jag ar totalnoviser sa vi hamnade i en egen ”klass”. Perfekt med bara tva elever och en larare, en ung tjej som ar hur duktig som helst pa sprak.
Men attan vilket knepigt sprak. Miljoner bojningar av verben beroende pa om det ar hon eller han som gor nagot. Dessutom ar tingen han eller hon, som i tyskan.

Efter fyra timmar med hjarngympa begav vi oss tillbaka till hotellet och tog ut hundarna pa en lang promenad runt i stan. Vi letade efter en park som finns utmarkt pa kartan men den var sa val gomd att vi inte hittade nagon ingang. Det ar ingen gron stad detta, det finns nagra sma sma parker utspridda, och dom ar stangda pa sondagar, i alla fall den som ar narmast oss. Lite trist.
Val tillbaka pa hotellet skonk hela hogen ihop, totalt slut. Lite vila och lite pluggande och vips var klockan halv nio. Hundarna var sa trotta sa dom glomde paminna oss att det var matdax for lange sedan.

Och jag var riktigt modig i dag. Gick in till en frisering och forklarade pa teckensprak att jag ville bli klippt. Damen som klippte kunde ingen engelska men det gick bra anda. Sa nu ar jag nyfriserad och fin, riktigt nojd.

Nu blir det en runda runt kvarteret och sen kommer vi stupa i sang. Hjarnarbete ar klart uttrottande.

God natt och sov gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, det är alltid roligt att få