9 juli 2011

Hundhagn och slott

Idag for vi lite soderut for att besoka hundhagnet Aanifeira som ligger ca 3 mil soder om Porto.
Har finns aven kattor, men det ar inte lika stort problem i Portugal som hundar.
Med hjalp av mestadels donationer, bl.a fran Brigitte Bardot Foundation har dar blivit ett monsterhagn. Dom driver ocksa en veterinarpraktik dar medlemmar i foreningen kan fa hjalp med sina djur for en billig penning. Inkomsten darifran ar en stor del i deras ekonomi. I dagslaget har dom ca 1200 medlemmar. Dom far aven ett visst kommunalt bidrag.

Aanifeira, i den rosa delen har det varit boskapsauktioner och dar skall byggas en kattavdelning pa overvaningen

En liten overblick over sjalva kennlarna/boxarna
Det kommer veterinarstudenter fran hela varlden och praktiserar, vilket ar suverant da dom far se de flesta skador / sjukdomar hundar och kattor kan ha, pa ett och samma stalle. Hemma kan det ju ga en hel veterinarkarriar utan att dom far se allt hundar och katter kan raka ut for.
- Duro har fatt nagra slags tumorer i munnen som veterinaren hemma inte visste vad det var. Veterinaren har tittade pa honom och kunde direkt saga vad det troligen var, sa nar vi kommer hem kan jag ge vet. hemma en ledtrad.

Veterinarerna i auktion
Det kommer ocksa volontarer fran vida varlden och hjalper till. Dom har en slags kurs volontarerna far ga innan, och dom har en lagenhet dar dom kan bo i till sjalvkostnadspris, 15€ per dag.

Rasthagar med rasande glada hundar

Hasse blev overfallen av mysiga valpar
Det var valdigt frascht och valordnat, dom har lagt ner ett otroligt arbete pa att roja upp och dom ar verkligen fantastiska pa att ragga sponsorer och fa ihop allt fran toalettstolar, lecablock och fonster till bandage och peanger.
De flesta boxarna hade en inne- och en utedel och det fanns aven flera stora harliga rastgardar dar hundarna slapptes ut for att rora sig. Och fler rastgardar ska det bli pa en stor bit mark dom fatt arrendera pa 25 ar.

Veterinaravdelningens vantrum med en liten shop
Vi hjalpte till att gora i ordning de nya boxarna som BB Foundation sponsrat, de ska invigas nasta lordag med pompa och stat av stadens borgmastare. Och vi sopade vaggar for ommalning. Sa lite nytta gjorde vi. Har en stark kansla av att det blir betydligt mer da vi flyttat hit.


Ny box med inne- och utedel, valdigt frascht och valbyggt

Langan med nya boxar
Efter denna visit gjorde vi ett besok pa Castelo de Santa Maria de Feira, ett slott fran 1000-talet. En imponerande byggnad.

Castelo de Santa Maria de Feira

En av "bakgardarna" i Castelo de Santa Maria de Feira

Kyrkdelen i Castelot

Modell over Castelot, hur stort som helst i verkligheten

En balkong med potthal? Undrar vems skalle det hamnade i, i sa fall...
Nu ar vi klara med Porto for denna gang och i morgon bar det av ner mot Coimbra. Dar maste vi forsoka fa tag i en bilverkstad sa laset kan fixas.
Dagen avslutas med en liten nattamacka med ett glas vin pa stora torget.

Boa noite som man sager pa portugisiska.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, det är alltid roligt att få